9 mai, dublă sărbătoare în România

Astăzi sărbătorim Ziua Independenţei de Stat a României, Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial, precum şi Ziua Europei.

Adăugat: 9 Mai 2018
Ultima actualizare:9 Mai 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministerul Apărării organizează ceremonii de depuneri de coroane de flori în municipiile reşedinţă de judeţ şi în localităţile în care sunt dislocate unităţi militare şi există monumente dedicate.

În Bucureşti, de la ora 9:00, va avea loc o ceremonie la Monumentul Eroilor Patriei din Al Doilea Război Mondial, de pe esplanada Universităţii Naţionale de Apărare "Carol I".

De Ziua Europei, preşedintele Klaus Iohannis oferă, la Palatul Cotroceni, o recepţie la care au fost invitate peste 700 de persoane, printre care foşti şefi de stat, premierul, miniştri, parlamentari, ambasadori, dar şi reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe Române.

La nivel naţional, această zi este marcată şi prin manifestări cultural-artistice.

În Capitală, Muzeul Naţional al Literaturii Române organizează un eveniment în cadrul căruia vor fi premiate "Cele mai frumoase povestiri scrise de adolescenţi", în timp ce, Primăria Generală, prin ARCUB, aduce, în Parcul Izvor, artişti ai momentului, într-un concert aniversar de Ziua Europei.Autor:
Adriana Leu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
9 Mai 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza