90 de km de autostradă, în doi ani

Premierul Emil Boc a declarat, joi, la Arad, că, în prezent, în ţară, au fost realizaţi 90 km de autostradă în perioada 2009 - 2011.

Adăugat: 20 Octombrie 2011
Ultima actualizare:21 Octombrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Emil Boc s-a aflat la Arad, unde, alături de ministrul transporturilor, Anca Boagiu, a făcut o vizită la şantierul autostrăzii Nădlac - Arad, termenul de finalizare a lucrărilor pentru acest tronson fiind 10 aprilie 2013.

''În momentul de faţă în România se circulă pe 90 km de autostradă realizaţi în perioada 2009-2011, iar acum pleacă la drum alţi 65 de km, din care 38 de km sunt pe teritoriul judeţului Arad'', a spus premierul Emil Boc.
    
Şeful Executivului a menţionat că valoarea totală a lucrărilor care demarează pe tronsonul autostrăzii Nădlac - Arad este de 350 milioane euro.

El a arătat că România se află pe drumul ''corect'', ''bun'', al utilizării fondurilor europene şi al celor de la bugetul de stat pentru construcţia de autostrăzi.   

Potrivit acestuia, în 2012, România contează pe bani europeni, în prognoza de creştere economică.

''Obiectivul este ca în anul 2012 să ajungem cel puţin la o rată de absorbţie de 20% a fondurilor europene, având în vedere că acum ne aflăm în perioada de implementare a proiectelor'', a afirmat şeful Guvernului.

La rândul său, ministrul transporturilor, Anca Boagiu, şi-a exprimat speranţa ca firmele de construcţii să respecte termenele la care s-au angajat.

"Numai în acest fel putem fi parteneri în acest demers de dezvoltare economică a României'', a arătat Boagiu.
    
În ceea ce priveşte proiectele de infrastructură care se derulează pe teritoriul judeţului Arad - linia de cale ferată Curtici - Simeria; autostrada Nădlac - Arad; autostrada Arad - Timişoara, DN 79 Arad - Oradea; centura cu regim de autostrada a municipiului Arad - ministrul Anca Boagiu a spus că valoarea acestora se ridică la aproximativ 1,2 miliarde euro.

Premierul Emil Boc şi ministrul transporturilor, Anca Boagiu, însoţiţi de oficialităţi locale şi judeţene, au vizitat  şantierul autostrăzii Nădlac - Arad.
    
Şeful de şantier,  Viorel Iclezan, le-a oferit celor doi demnitari o serie de detalii tehnice privind stadiul lucrărilor la această porţiune a autostrăzii.

''A fost eliberată autorizaţia de construcţie, terenul a fost expropriat, deci toate condiţiile de legalitate sunt îndeplinite'', a adăugat Iclezan.

Valoarea totală a contractului se ridică la 411,489 milioane lei, din care contribuţia Comisiei Europene este de 85%, iar 15% este contribuţia Guvernului României.

Autostrada va avea două poduri, 11 pasaje, trei noduri rutiere şi un centru de întreţinere şi două zone de servicii.

Prin construcţia autostrăzii, se estimează că numărul accidentelor se va reduce cu 40%, iar timpul mediu de călătorie între Nădlac şi Arad va fi de 26 de minute.Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Reporter:
Alina Bujancă
Adăugat:
20 Octombrie 2011
Ultima actualizare:
21 Octombrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza