8.700 de lucrători şi 4.600 de mijloace tehnice, mobilizaţi pentru intervenţii

Jumătatea de sud-est a ţării este sub zăpadă.

Adăugat: 6 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:6 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Carmen Daniela Da, Ministrul Afacerilor Intere
trimite pe mail

Până la ora 18:00 este cod roşu de viscol, în unele zone din judeţele Constanţa şi Tulcea, 8 judeţe sunt sub cod portocaliu, iar alte 19 şi Capitala sub cod galben, până la ora 23:00.

Ministrul de interne, Carmen Dan, a anunţat, în şedinţa de guvern de astăzi, că o persoană a murit, ambulanţa însoţită de volă ajungând prea târziu.

Ea a făcut o sinteză a problemelor provocate de vreme şi a măsurilor dispuse pentru remedierea acestora.

"Prioritatea zero, prin intervenţiile prompte ale forţelor MAI alături de celelalte autorităţi ale statului rămâne în continuare salvarea de vieţi omeneşti. În acest sens, au fost dislocate forţe şi mijloace din judeţele care nu se află sub avertizări. Am evacuat preventiv 641 de persoane care aveau nevoie de dializă şi 170 de femei gravide. Există 60 de localităţi fără curent electric, sunt afectaţi 45.160 de consumatori. Ministerul Afacerilor Interne a mobilizat peste 8.700 de lucrători şi 4.600 de mijloace tehnice. Am luat în calcul aprovizionarea cu alimente şi bunuri de primă necesitate a localităţilor izolate, astfel încât să se ofere sprijin acolo unde este nevoie, a precizat ministrul Dan.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
6 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza