800.000 de buletine de vot pentru secţiile de vot din străinătate

Guvernul a luat mai multe măsuri pentru fluidizarea votului în străinătate.

Adăugat: 11 Noiembrie 2014
Ultima actualizare:11 Noiembrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Un număr de 800.000 de buletine de vot vor fi trimise către secţiile de votare din străinătate, se arată în informarea săptămânală privind stadiul pregătirii alegerilor din 16 noiembrie, prezentată în şedinţa de marţi a Guvernului.

Potrivit unui comunicat de presă al Executivului, pentru cel de-al doilea tur al scrutinului prezidenţial, Monitorul Oficial tipăreşte 20.945.068 de buletine de vot, iar, în urma cererii Ministerului Afacerilor Externe, vor fi confecţionate încă 400 de ştampile cu menţiunea ''Votat'', pentru secţiile de votare din diaspora.

În informarea prezentată Guvernului se reaminteşte că, "în scopul fluidizării procesului de votare în străinătate şi pentru remedierea deficienţelor constatate la primul tur de scrutin, BEC a adoptat Decizia nr. 125D privind măsuri pentru buna organizare şi desfăşurare a celui de-al doilea tur de scrutin pentru alegerea Preşedintelui României din anul 2014 la secţiile de votare din străinătate".

VEZI MĂSURILE GUVERNULUI PENTRU VOTUL ÎN DIASPORA

O altă decizie constă în faptul că fiecare secţie de votare din străinătate va avea 7 cabine de vot şi 7 ştampile, numărul maxim prevăzut de lege.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
11 Noiembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza