70 de secţii de votare pentru românii din Italia la alegerile europarlamentare

Românii din Italia vor avea la dispoziţie circa 70 de secţii de votare la alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai.

Adăugat: 6 Mai 2019
Ultima actualizare:6 Mai 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ambasada României la Roma a iniţiat mai multe sesiuni de informare asupra modului în care cetăţenii români pot să-şi exercite drepturile electorale.

În curând, pe site-urile misiunilor diplomatice din peninsulă, din Malta şi San Marino, dar şi pe reţelele de socializare, va fi prezentată o hartă cu locaţiile tuturor secţiilor de vot.

VEZI AICI LOCATIILE SECTIILOR DE VOT DIN STRAINATATE

Cei peste 1,2 milioane de români din Italia vor avea la dispoziţie pentru alegerile din 26 mai aproximativ 70 de secţii de votare, a anunţat, într-o sesiune de informare, ambasadorul României la Roma, George Bologan.

George Bologan: În organizarea acestora am ţinut cont de mai mulţi factori, de datele statistice comparative ale prezenţei la vot a cetăţenilor români din anii precedenţi, de interesul manifestat de comunitatea românească, de dinamica fluxurilor de cetăţeni români în diverse comunităţi sau regiuni, dar şi de resursele umane, financiare şi logistice, deoarece în acelaşi timp în Italia au loc alegeri atât pentru Parlamentul European, cât şi pentru unele primării.

La alegerile din luna mai nu se poate vota cu un titlu de călătorie, avertizează ambasadorul George Bologan.

George Bologan: Românii din Italia pot să voteze cu un document de identitate valabil. Nu se va putea vota, în schimb, cu titlu de călătorie. Fiecare cetăţean este foarte important să îşi verifice valabilitatea documentului de identitate.Autor:
Elena Postelnicu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
6 Mai 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza