6, 7 octombrie: Referendum pentru redefinirea familiei

Guvernul a stabilit prin ordonanţă de urgenţă că referendumul pentru revizuirea Constituţiei în sensul schimbării definiţiei familiei va avea loc pe parcursul a două zile, sâmbătă 6 şi duminică 7 octombrie.

Adăugat: 19 Septembrie 2018
Ultima actualizare:19 Septembrie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Guvernul a adoptat  ordonanţa de urgenţă ce modifică Legea referendumului, dar şi alte proiecte de acte normative care vor stabili atât chestiunile organizatorice, cum ar fi calendarul, întrebarea care va figura pe buletinele de vot din 6-7 octombrie, dar şi sumele ce vor fi alocate acestui demers legat de redefinirea constituţională a familie.

Viorica Dăncilă spunea că nu este un referendum împotriva minoritaţilor sexuale, ci un răspuns la o solicitare a 3 milioane de cetăţeni, solicitare ce nu poate fi ignorată şi pe care PSD o susţine.

Mai mult, premierul a cerut partidelor politice să îşi asume clar o poziţie pe tema referendumului şi să se abţină de la speculaţii.

Pe de altă parte, premierul s-a referit şi la Summitul celor Trei Mări, ce a avut loc la Bucureşti, spunând că Executivul s-a pregătit din timp şi a venit cu mai multe proiecte, însă şi acest eveniment internaţional a fost unul politizat.

Premierul spunea că se aştepta ca organizatorii summitului să îşi canalizeze eforturile şi să aducă toate instituţiile la aceeaşi masă.

În opinia sa, acumularea de capital electoral nu ar trebui să primeze în faţa intereselor României.
 Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
19 Septembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza