3 ani de la demiterea Cabinetului Ungureanu, marcați la Parlament

Guvernul Ungureanu a fost demis prin moţiune de cenzură ca răspuns al clasei politice la nemulţumrile cetăţenilor faţă de atitudinea puterii PDL, a afirmat preşedintele PSD, Victor Ponta.

Adăugat: 27 Aprilie 2015
Ultima actualizare:27 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Premierul Victor Ponta
trimite pe mail

La Palatul Parlamentului a avut loc un eveniment prin care PSD a dorit să marcheze trei ani de la demiterea Cabinetului Mihai Răzvan Ungureanu.

Liderul social-democrat, premierul Victor Ponta, i-a invitat să participe la acest eveniment pe senatorii şi deputaţii care în aprilie 2012 au votat în favoarea moţiunii de cenzură, fapt ce ducea în final la căderea guvernului şi la preluarea puterii de către Uniunea Social Liberală.

Guvernul Ungureanu a fost demis prin moţiune de cenzură ca răspuns al clasei politice la nemulţumrile cetăţenilor faţă de atitudinea puterii PDL,  a afirmat astăzi preşedintele PSD, Victor Ponta.

El a reamintit că proiectul USL a reprezentat voinţa politică a PSD, UNPR, PC şi PNL de a fi o alternativă reală la guvernele impuse de fostul preşedinte al României, Traian Băsescu.

"Înainte de a vota cine va fi prim-ministru şi preşedinte am votat altceva, am votat toţi cei de acolo - PSD, PNL şi PC - că nu vom colabora niciodată cu Partidul Democrat Liberal", a susținut Victor Ponta.

Fostul copreşedinte al formulei iniţiale a Uniunii Social Liberale, Crin Antonescu, nu a răspuns invitaţiei de a participa la marcarea celor trei ani de când USL a preluat guvernarea.

Totuşi, în sală a fost difuzat un fragment înregistrat din discursul pe care fostul lider PNL Crin Antonescu l-a susţinut în urmă cu trei ani cu ocazia dezbaterii şi votării moţiunii de cenzură care a dus la căderea guvernului condus de Mihai Răzvan Ungureanu.

La acel moment, Crin Antonescu afirma că liberalii nu vor tolera abuzurile şi nedreptăţile unui guvern cu interese clientelare şi care nu este interesat de problemele reale ale românilor.

PNL a declinat invitația

PNL, partid al fostei USL, a refuzat invitaţia adresată de PSD, considerând-o lipsită de decenţă.

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, califică evenimentul organizat de premierul Victor Ponta drept "o încercare a social-democraţilor de a reînvia ideea unei noi Uniuni Social Liberale".Autor:
Alin Şerbănescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
27 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza