3.613 cereri de înscriere în Registrul Electoral din partea românilor din diaspora

Puțin peste 3000 de cereri de înscriere în Registrul Electoral s-au înregistrat până acum din partea românilor din străinătate.

Adăugat: 25 Iulie 2016
Ultima actualizare:25 Iulie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Autoritatea Electorală Permanentă anunţă că, până în prezent, s-au înregistrat doar 3.613 cereri de înscriere în Registrul Electoral, depuse de alegătorii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate.

Cei mai mulţi dintre aceştia - 2.913 - vor să voteze prin corespondeţă, iar 700 în secţiile de votare din străinătate. Autoritatea Electorală Permanentă reaminteşte că documentele necesare înscrierii în Registrul Electoral, cu opţiunea pentru votul prin corespondenţă sau la o secţie de votare din apropierea locuinţei, pot fi depuse la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României din străinătate.

PNL solicită Guvernului aprobarea unei Ordonanţe de Urgenţă prin care Ministerul Afacerilor Externe să înfiinţeze un număr de secţii de votare cel puţin egal cu cel din al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, pe lângă secţiile de votare din ambasade şi consulate.

Printr-o rezoluţie adoptată astăzi de conducerea centrală a partidului, liberali cer, totodată, ca procedura de înregistrare a celor care votează să poată fi transmisă prin poşta electronică.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
25 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza