3,3 milioane de români vor primi cupoane nominale pentru alimente

Peste 3,3 milioane de şomeri, pensionari, invalizi şi veterani de război vor primi, începând de mâine, prin poştă, cupoane nominale pentru alimente.

Adăugat: 22 Octombrie 2014
Ultima actualizare:22 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Alimentele vor putea fi ridicate, după 16 noiembrie, de la centrele desemnate de primării.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a explicat că banii provin din fonduri europene şi a precizat care este, anul acesta, valoarea cupoanelor şi ce produse vor primi persoanele defavorizate.

Aceste persoane trebuie să se încadreze la una din următoarele categorii : beneficiază de venitul minim garantat, sunt şomeri în plată sau ieşiţi din plată, sunt pensionari cu o pensie până în 400 de lei, sunt beneficiari ai indemnizaţiilor aferente invalizilor, veteranilor sau văduvelor de război.

De altfel, Rovana Plumb a mai precizat că numărul beneficiarilor programului din fonduri europene pentru ajutorul persoanelor care fac parte din categoriile defavorizate va creşte anul acesta cu 700.000 de persoane, iar cuantumul ajutorului se va mări.

"Ca o noutate, în acest an am introdus o nouă categorie - e vorba de beneficiarii alocaţiilor pentru sprijinul familiei, fapt pentru care anul acesta, faţă de 2013, avem un număr suplimentar de 700.000 de persoane", a adăugat Rovana Plumb.

Aceasta a adăugat că a crescut, faţă de anul trecut, cu 50 de lei şi valoarea coşului de alimente pe persoană.

"Anul trecut, coşul de alimente pe persoană a fost de 80 de lei, anul acesta va fi de 128 de lei şi este vorba de 27 de kilograme de produse alimentare : ulei, făină, mălai, zahăr, paste făinoase, conserve de porc de vită şi conserve de pate de ficat", a precizat aceasta.

Specimen cupon

Specimen cupon

În privinţa cupoanelor pe baza cărora vor fi distribuite alimentele, acestea vor ajunge, prin Poştă, la beneficiari, începând din zilele următoare.

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a anunţat, la rândul său, că din 2015, vor fi distribuite pachete cu alimente de două ori pe an, iar copiii din familiile beneficiare vor primi şi rechizite şcolare şi ghiozdane, ne-a informat redactorul RRA, Petruţa Obrejan.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Petruţa Obrejan
Adăugat:
22 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza