29 iunie - Congres Extraordinar pentru alegerea noii conduceri a PSD

Singura candidatură la şefia partidului, anunţată în şedinţa CEx de ieri, a fost cea a actualului preşedinte interimar, premierul Viorica Dăncilă, care a precizat de ce face acest pas.

Adăugat: 14 Iunie 2019
Ultima actualizare:14 Iunie 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Forumul de decizie al Partidului Social Democrat a stabilit ieri, organizarea, pe 29 iunie, a unui Congres Extraordinar pentru alegerea noii conduceri a formaţiunii, la preşedinţia căreia şi-a anunţat deja candidatura premierul Viorica Dăncilă.

Ulterior, la un nou congres va fi desemnat candidatul partidului la alegerile prezidenţiale, pe baza unor sondaje ce vor începe chiar de săptămâna viitoare. Petruţa Dinu a urmărit evenimentul de ieri şi vine cu detalii în "Radiojurnal". 

Social democraţii au stabilit un calendar al acţiunilor premergătoare zilei de 29 iunie.

Astfel, în teritoriu organizaţiile locale vor stabili delegaţii ce vor veni la congres, iar un grup de lucru va pregăti modificările ce vor fi aduse statutului PSD.

În acelaşi timp, social democraţii pregătesc noutăţi în programul lor politic, rezolvarea situaţiei privind votul în diaspora fiind unul din punctele aflate pe agenda politică a PSD.

Revenind la congresul din 29 iunie, ar mai fi de reţinut că singura candidatură la şefia partidului, anunţată în şedinţa CEx de ieri, a fost cea a actualului preşedinte interimar, premierul Viorica Dăncilă, care a precizat de ce face acest pas. 

Viorica Dăncilă: Sunt hotărâtă să candidez pentru că eu cred că pot să aduc echilibru în acest moment, pot să aduc consens şi pot să am o abordare care să unească organizaţiile PSD. Este liber fiecare coleg să candideze şi fiecare colegă. Eu nu voi merge cu o echipă, nu voi veni în faţa congresului să spun: eu candidez la preşedinţia partidului, în condiţiile în care preşedinte executiv este X, secretar general este Y.  

Viorica Dăncilă a reamintit şi strategia parlamentarilor social democraţi la moţiunea de cenzură ce va fi dezbătută marţea viitoare în parlament. Vor fi în sala de plen, dar nu vor vota documentul opoziţiei.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
14 Iunie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza