28 iunie - data cea mai probabilă a alegerilor locale

Premierul Ludovic Orban a declarat că, în urma unei analizei făcute, data de 28 iunie ar fi cea mai potrivită pentru alegerile locale.

Adăugat: 11 Martie 2020
Ultima actualizare:11 Martie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

28 iunie este data cea mai probabilă a alegerilor locale de anul acesta, a anunţat premierul interimar Ludovic Orban.

El a organizat ieri consultări pe această temă cu reprezentanţii mai multor partide parlamentare.

Şeful executivului le-a reproşat reprezentanţilor PSD ca au lipsit de la discuţiile de la Palatul Victoria.

Liderii partidelor parlamentare prezenţi la Palatul Victoria cred că prioritare în acest moment sunt combaterea extinderii epidemiei de coronavirus şi protejarea sănătăţii populaţiei, şi mai puţin alegerile locale şi aproape deloc cele anticipate.

Astfel, premierul Ludovic Orban spunea că, în urma analizei făcute, data de 28 iunie ar fi cea mai potrivită pentru alegerile locale.

Ludovic Orban: Am luat în calcul mai multe argumente legate de derularea campaniei după creşterea temperaturilor. De asemenea, am ţinut cont şi de examenul de capacitate, de examenul de bacalaureat, care ar urma să se finalizeze până în data de 28.

USR este pentru organizarea alegerilor locale la finalul lunii iunie, însă dacă epidemia de coronavirus va afecta semnificativ societatea românească, liderul formaţiunii, Dan Barna, spunea că ar putea susţine şi varianta amânării acestora pentru toamnă.

Dan Barna: E foarte clar că, dacă nu vom avea o scădere a fenomenului în luna mai, nu va avea nimeni chef de alegeri momentul în care fiecare va fi disperat să-şi protejeze părinţii sau copiii.

Data de 28 iunie este agreată şi de liderul Pro România, Victor Ponta.

El crede că în aceste condiţii speciale trebuie găsită o soluţie legată şi de strângerea de semnături pentru candidaţi.

Victor Ponta: În primul rând să scoatem acest sistem cu semnăturile - practic, să ne apucăm să strângem semnături pentru candidaţi în perioada asta înseamnă să răspândim epidemia.

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, s-a pronunţat în favoarea datei de 14 iunie, afirmând că prioritatea trebui să fie la nivelul guvernului şi al parlamentului sănătatea cetăţenilor:

Kelemen Hunor: Dacă nu se pot organiza pe data de 14 din cauza evoluţiei epidemiologice, atunci, sigur, trebuie să căutăm o altă dată - 28 iunie. Acest lucru înseamnă că se prelungeşte mandatul primarilor.

Deputatul ALDE Varujan Vosganian crede că, pe lângă măsurile pentru protejarea sănătăţii populaţiei, guvernul trebuie să aibă în vedere şi măsuri care să protejeze economia.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
11 Martie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza