27 de legi, adoptate tacit de Senat

Legea privind protecţia animalelor, sau propunerea legislativă privind creşterea salariilor medicilor cu 25% de la 1 ianuarie 2017, se află printre legile adoptate tacit de senatori.

Adăugat: 31 Octombrie 2016
Ultima actualizare:31 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Mai multe legi pe care senatorii nu au reuşit să le discute şi nici să le voteze,  urmează să fie adoptate tacit, în această după-amiază, în Senat.

Între acestea se află: Legea privind protecţia animalelor, cea pentru redefinirea spaţiului închis în care este interzis fumatul, propunerea legislativă privind creşterea salariilor medicilor cu 25% de la 1 ianuarie 2017, dar şi ordonanţa guvernului care prevede reducerea pedepsei cu 20 de zile pentru persoanele private de libertate care scriu lucrări ştiinţifice în închisoare.

Vicepreşedintele Senatului, Ioan Chelaru, a încercat să explice de ce nu a putut fi asigurat cvorumul pentru dezbaterea şi adoptarea acestor legi:

"Se mai întâmplă la sfârşitul mandatului, se întâmplă şi în timpul mandatului, dar în general se întâmplă la sfârşitul mandatului să constatăm că, din lipsă de cvorum, sau din lipsă de activitate sau poate unii din colegi deja sunt în campanie electorală. Nu vreau să justific pe nimeni, fiecare coleg îşi justifică în faţa propriului electorat activitatea", a spus Ioan Chelaru.

În total, pe ordinea de zi a Senatului figurau, astăzi, 27 de initiaţive legislative, care vor fi adoptate tacit, transmit reporterii RRA acreditaţi la Parlament.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
31 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza