26 iunie, Ziua Drapelului Naţional

Ziua Drapelului Naţional a fost proclamată prin lege, în anul 1998 şi se sărbătoreşte în fiecare an, pe 26 iunie.

Adăugat: 26 Iunie 2017
Ultima actualizare:26 Iunie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Astăzi este sărbătorită Ziua Drapelului Naţional.

La fel ca aseară, Palatul Cotroceni va fi iluminat în roşu, galben şi albastru, iar în această dimineaţă, la Bucureşti, drapelul va fi ridicat în Piaţa Tricolorului din faţa Palatului Cercului Militar Naţional, precum şi în garnizoanele din ţară.   

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, în cadrul manifestării, drapelul va fi binecuvântat de un preot militar şi va fi ridicat pe catarg, în acordurile imnului naţional, interpretat de muzica reprezentativă a MApN.

Militari din celelalte garnizoane din ţară vor participa la ceremoniile publice, organizate cu acest prilej de autorităţile publice locale.

Ziua Drapelului Naţional a fost proclamată prin lege, în anul 1998 şi se sărbătoreşte în fiecare an, pe 26 iunie.

Data a fost aleasă în amintirea zilei când, în timpul Revoluţiei de la 1848, tricolorul roşu, galben şi albastru a fost adoptat ca simbol al naţiunii române.

Drapelul naţional este şi simbolul sub care militarii români participă în prezent la misiunile din teatrele de operaţii. 

Pentru ceremoniile din Capitală circulaţia va fi oprită pe Calea Victoriei, pe tronsonul din dreptul Pieţei Tricolorului, de la ora 9:00 până la 11:00.

În cele câteva minute cât se va intona imnul de stat, traficul rutier va fi oprit şi pe bulevardul Regina Elisabeta, între Piaţa Universităţii şi Cişmigiu.Autor:
Daniela Mănuţă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
26 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza