26 iulie, Ziua Congreselor PNL şi PDL

Cele două partide care au decis să fuzioneze-PNL şi PDL - au stabilit, prin intermediul negociatorilor proprii, ca data la care să aibă loc, simultan, Congresul PNL, respectiv, Convenţia Naţională a PDL, să fie 26 iulie.

Adăugat: 8 Iulie 2014
Ultima actualizare:8 Iulie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Liderii PNL şi PDL
trimite pe mail

Negociatorii PNL şi PDL au continuat , luni, discuţiile în vederea stabilirii calendarului de fuziune.

Biroul permanent al democrat-liberalilor a hotărât convocarea Convenţiei Naţionale la data de 26 iulie pentru aprobarea procesului de fuziune.

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a declarat că la aceeaşi dată va avea loc şi Congresul PNL, iar după ce ambele partide vor fi aprobat separat acest proces se vor reuni, în aceeaşi zi, pentru a agrea fuziunea.

"Fiecare dintre cele două partide îşi va face temele pe parcursul stabilit de comisiile de negociere, urmând ca cele două congrese să ratifice procedurile desfăşurate şi să hotărască pentru viitor. Legea vorbeşte de contopire, deci corect termenul legal este de contopire, practic o fuziune de paritate. Noi continuăm discuţiile cu bună-credinţă, cu disponibilitate şi cu respect faţă de parteneri", a afirmat el. 

Cătălin Predoiu a precizat că denumirea noului partid va fi stabilită în comisia de negociere şi va fi supusă aprobării congresului comun la 26 iulie.

Liberalii vor decide asupra candidatului propriu la prezidenţiale după ce vor avea rezultatele unor cercetări sociologice care să determine cine este cel mai bine plasat: actualul lider Klaus Iohannis sau Crin Antonescu. 

Alina Gorghiu, noul purtător de cuvânt al PNL a subliniat că se va face o cercetare minuţioasă pentru a se stabili care este cel mai bine plasat candidat în opţiunile electoratului.

"Nici un partid mare, nici un partid normal din România care doreşte un viitor bun pentru preşedinţia României nu demarează nimic fără să aibă nişte informaţii despre candidat. Ca atare, acea cercetare care se va face considerăm noi, cei din Biroul Politic, că este extrem de sănătoasă pentru a putea lua o hotărâre în favoarea partidului", a spus Gorghiu. 

Potrivit lui Gorghiu, cercetarea sociologică va fi prezentată Delegaţiei Permanente care va decide prin vot cine va fi candidatul la prezidenţiale al PNL.

Ea a menţionat totodată că fostul preşedinte al partidului Crin Antonescu nu a cerut un vot pe propunerea sa de a se renunţa la sondajul de opinie şi că doar şi-a spus părerea pe acest subiect.

Antonescu vrea Delegaţia Permanentă să decidă candidatul

Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a propus luni conducerii partidului să renunţe la sondajul pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale iar acesta să fie votat în Delegaţia Permanentă.

El crede că o cercetare serioasă care să se refere la toţi candidaţii dreptei nu ar putea fi realizată din cauza timpului prea scurt.

"Eu am încercat, având în vedere că suntem cu toţii într-un calendar foarte strâns care, practic, ne stânjeneşte planurile, înainte de a face nişte cercetări sociologice, care să ne ajute în decizie, mai extinse şi deci mai relevante, am propus să simplificăm lucrurile, să mergem la o Delegaţie Permanentă, cât mai rapid, în care să se dea acest vot, pentru că, până la urmă, oricum aşa se va desemna candidatul", a declarat Antonescu la finalul şedinţei Biroului Politic al PNL.

Fostul lider al liberalilor a propus ca decizia legată de candidatură să fie luată prin vot direct la Delegaţia Permanentă a PNL.Autor:
Octavian Begu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
8 Iulie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza