25 de ani de la semnarea "Tratatului de cooperare prietenească şi parteneriat în Europa"

România si Germania sărbătoresc astăzi 25 de ani de la semnarea "Tratatului de cooperare prietenească şi parteneriat în Europa".

Adăugat: 21 Aprilie 2017
Ultima actualizare:21 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Potrivit unui comunicat comun al ministrului de externe român şi al celui german,

Tratatul reprezintă piatra de temelie pentru cooperarea politică, economică şi culturală dintre România si Germania.

Comunicatul menţionează că Germania a sprijinit îndeaproape parcursul european al României, iar de la momentul aderării la Uniunea Europeană, în urmă cu 10 de ani, cele două ţări colaborează strâns pentru consolidarea valorilor care stau la baza Uniunii.

Acestea sunt:respectarea drepturilor omului, a libertăţilor fundamentale, a democraţiei şi a statului de drept.

"Ne reafirmăm angajamentul față de proiectul european, un proiect al păcii și libertății, al democrației și al statului de drept, care a dus la dezvoltarea celui mai important spațiu economic comun, cu un nivel de securitate socială fără precedent. Împreună, dorim să contribuim la păstrarea acestui proiect istoric unic și la orientarea lui către viitor – o Europă sigură, prosperă, competitivă și responsabilă social!",  se mai arată în comunicat.

În comunicat, cei doi miniştri de externe îşi exprimă angajamentul faţă de proiectul european, care a dus la dezvoltarea celui mai important spaţiu economic comun, cu un nivel de securitate socială fără precedent.Autor:
Carmen Gavrilă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
21 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza