250 mii de persoane au intrat ilegal în Ungaria de la începutul anului

Autorităţile ungare au anunţat că anul acesta au fost sistate procedurile de acordare a statutului de refugiat în cazul a 75 mii de persoane, deoarece solicitanţii de azil au părăsit între timp ţara.

Adăugat: 25 Septembrie 2015
Ultima actualizare:25 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Oficialităţile de la Budapesta au făcut azi bilanţul valului migraţionist. 

Directorul Departamentului pentru Refugitaţi din cadrul Oficiului pentru Imigraţie şi Cetăţenie din Ungaria, Arpád Szép, a declarat astăzi într-o emisiune a postului public de televiziune M1, că anul acesta au fost primite în total aproximativ 175 mii de cereri de azil, informează corespondentul RRA la Budapesta.

În 75 mii de cazuri procedurile au fost sistate, pentru că în cele mai multe situaţii solicitanţii au plecat între timp spre o destinaţie necunoscută, explică sursa citată.

Arpád Szép  a  mai precizat că numărul cererilor respinse de la începutul anului este de aproximativ 2 mii, cel al persoanelor care au primit statut de refugiat se situează sub 100, iar cel al solicitanţilor care au beneficiat de protecţie subsidiară este de circa 300.

Din luna ianuarie şi până în prezent, au intrat ilegal în Ungaria, trecând în principal frontiera dinspre Serbia, peste 250 mii de persoane, cu intenţia de a ajunge în alte state din vestul Europei.Autor:
Emil Groza
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
25 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza