24 de candidaţi vor concura pentru funcțiile de conducere din PSD

Cele 24 de candidaturi au fost validate de Comitetul Executiv Naţional al PSD.

Adăugat: 9 Martie 2018
Ultima actualizare:9 Martie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

24 de candidaţi vor concura mâine în congresul extraordinar pentru funcţiile de conducere ale Partidului Social Democrat.

Aceste candidaturi au fost validate, astăzi, de Comitetul Executiv Naţional al formaţiunii.

Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, s-a retras din cursa pentru un post de vicepreşedinte, pentru a nu stârni animozităţi în interioriul organizaţiei din care face parte, a precizat la finalul şedinţei de astăzi preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Comitetul Executiv Naţional a decis însă validarea tuturor celorlalte candidaturi pentru funcţiile de conducere în partid.

"Am propus colegilor mei să se aprobe şi candidaturile care nu îndeplineau toate condiţiile pentru cei patru colegi - respectiv doamna Andronescu, domnul Bănicioiu, amândoi pentru funcţia de preşedinte executiv, domnul Cătălin Rădulescu pentru funcţia de vicepreşedinte pe regiunea sud şi domnul Codrin Ştefănescu pentru funcţia de secretar general. Toţi cei care şi-au exprimat dorinţa să candieze vor fi trecuţi pe buletinele de vot", a spus Liviu Dragnea.

În mai multe regiuni organizaţiile au propus câte doi vicepreşedinţi - un bărbat şi o femeie - conform noii organizări a Biroului Permanent.

Pentru postul de secretar general concurează Codrin Ştefănescu şi Marian Neacşu, iar pentru funcţia de preşedinte Executiv s-au înscris Viorica Dăncilă, Ecaterina Andronescu şi Nicolae Bănicioiu.

Ecaterina Andronescu nu exclude o retragere în favoarea colegului cu mai multe şanse:

"Nu, nu negociezi nimic. Îmi pregătesc spiciul, pe care, sper, să am şansa să-l rostesc în faţa congresului, un discurs cât se poate de constructiv şi nu va fi pentru susţinerea funcţiei, va fi pentru susţinerea unor activităţi pe care oamenii le aşteaptă de la noi", a spus Ecaterina Andronescu.

A fost aprobată propunerea de suplimentare a numărului de observatori al alegerilor interne, de la 2 la 8 - a mai anunţat Liviu Dragnea, care a spus că după congres îl va propune şi susţine pe Nicoale Bădălău pentru a deveni preşedintele Consiliului Naţional al PSD.
 Autor:
Mugur Mihăiţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
9 Martie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza