22 de imigranţi, expulzaţi din Ungaria

Magistraţii maghiari au horătât expulzarea în ţara de provenienţă a 22 de imigranţi care au trecut ilegal frontiera sârbă.

Adăugat: 18 Septembrie 2015
Ultima actualizare:18 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Săptămâna viitoare, liderii europeni se reunesc din nou în căutarea de soluţii pentru criza refugiaţilor.

Între timp, tribunalele din Ungaria au pronunţat mai multe sentinţe pentru imigranţii care au trecut în ultimele zile frontiera dinspre Serbia, unde autorităţile au ridicat un gard de sârmă ghimpată pe o distanţă de 175 de kilometri.

În toate cazurile s-a decis expulzarea în ţara de provenienţă.

Magistraţii nu au formulat până acum nicio condamnare la închisoare.

Tribunalul din Szeged a anunţat astăzi că în ultimele două zile au fost pronunţate 22 de sentinţe, în cazul unor imigranţi care au trecut ilegal frontiera în Ungaria, după intrarea în vigoare, în 15 septembrie, a unor reglementări mai stricte, care prevăd pedepse de până la trei ani de închisoare sau expulzarea din ţară pentru traversarea barierei de sârmă ghimpată.

În toate cele 22 de cazuri s-a decis expulzarea din Ungaria a persoanelor respective, zece dintre acestea primind interdicţie de intrare în ţară pentru o perioadă de un an, iar celelalte 12, pentru doi ani.

Alte 43 de persoane, provenind din Siria, Afganistan, Pakistan şi Irak, urmează să fie prezentate instanţelor de judecată, după ce au trecut, de asemenea, frontiera ungaro-sârbă în ultimele zile.

Este de aşteptat să fie pronunţate sentinţe similare şi în cazul lor şi nu condamnări la închisoare, în condiţiile în care autorităţile apreciază că nu acestea au făcut breşele în gardul de sârmă ghimpată prin care au pătruns în Ungaria.

În cursul acestei după-amiezi, Comisia Europeană - prin purtătoarea sa de cuvânt, Natasha Bertaud - a reafirmat că nu sprijină ideea ridicării de garduri la graniţe pentru oprirea valului de imigranţi.

Pe de altă parte, ea a spus că Ungaria este liberă să decidă cum îşi protejează frontierele.Autor:
Emil Groza
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
18 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza