228 de milioane de lei au fost alocaţi pentru programul Rabla

Ministerul Mediului şi Pădurilor, Laslo Borbely speră că suma va permite scoaterea din uz a aproape 60.000 de autovehicule.

Adăugat: 21 Martie 2011
Ultima actualizare:22 Martie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministerul Mediului şi Pădurilor, Laslo Borbely speră că suma va permite scoaterea din uz a aproape 60.000 de autovehicule.Ultimele date cu privire la parcul auto din România relevă că, în prezent, sunt înmatriculate aproape 1,8 milioane de maşini mai vechi de zece ani. Noua ediţie a programului Rabla a început de săptămâna trecută pentru persoanele fizice şi de astăzi pentru cele juridice.


 
"Avem un parc de maşini destul de învechit, pe care trebuie să îl înnoim. Anul trecut, s-au cumpărat 62.500 de maşini noi din programul Rabla. Practic, mai mult de jumătate din ceea ce s-a cumpărat maşini noi în România s-au cumpărat din programul Rabla. Deci, înseamnă că, pe de o parte, avem grijă de calitatea aerului, avem grijă ca aceste maşini să se caseze şi, doi, îl ajutăm pe cetăţean cu aceste vouchere, care poate să pună laolaltă trei să cumpere două de pe piaţă sau de la dealerii care vin şi oferă posibilităţi de a cumpăra maşini noi, a dcelarat, Laszlo Borbely.
El a explicat care sunt paşii necesari pentru obţinerea unui voucher. 


 

"Când vine cetăţeanul aici predă maşina în custodie la Remat, verifică în aceeaşi zi şi noapte, pentru că este online, o legătură între Remat-uri şi Poliţie, verifică Poliţia dacă este totul în ordine, a doua zi primeşte un certificat de distrugere cetăţeanul respectiv, se duce, radiază maşina la Poliţie, se duce la notar ca să fie şi copie legalizată, vine înapoi la Remat şi atunci primeşte voucher-ul. Deci, cam în 5-6 zile de la ziua când a dus maşina, a spus László Borbély.Ministrul mediului şi pădurilor, Laszlo Borbely, a mai precizat că bugetul programului va fi suplimentat anul acesta de câte ori va fi nevoie, în condiţiile în care, în 2010, acesta a fost mărit treptat de aproape patru ori faţă de varianta iniţială.
 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Florentina Varga
Adăugat:
21 Martie 2011
Ultima actualizare:
22 Martie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza