222 de parlamentari au semnat moţiunea de cenzură

Moţiunea de cenzură împotriva guvernului Grindeanu va fi dezbătută şi votată în parlament, miercuri dimineaţă, la ora 11:00.

Adăugat: 19 Iunie 2017
Ultima actualizare:19 Iunie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Documentul a fost citit, ieri, în plenul reunit, în absenţa opoziţiei.

Textul moţiunii de cenzură a fost semnat de 222 de parlamentari, care arată în documentul ce a fost citit ieri în plenul Parlamentului că la cinci luni de la instalarea cabinetului Grindeanu coaliţia de la guvernare a făcut o evaluare a activităţii executivului şi a decis să-i retragă sprijinul politic.

Liderul senatorilor PSD, Mihai Fifor, a arătat că 25 din cei 27 de miniştri şi-au dat demisia şi au înţeles corect responsabilitatea politică ce le revine.

Pentru orice om onest, politician sau nu, retragerea încrederii înseamnă încetarea mandatului primit, respectarea regulilor specifice şi asumarea consecinţelor. Demisia domnului Sorin Grindeanu din funcţia de prim-ministru era gestul firesc şi responsabil al oricărui politician demn şi matur politic. Criza politică putea fi evitată şi se putea proceda de îndată la formarea noii echipe guvernamentale. Parlamentul are obligaţia de a interveni cu maximă celeritate, cu fermitate şi intransigenţă pentru apărarea valorilor democratice, a funcţionării constituţionale a statului şi pentru asigurarea exercitării responsabile a autorităţii publice", a afirmat Fifor.

La citirea moţiunii de cenzură în sală au prezenţi 216 parlamentari, marea majoritate PSD şi ALDE, inclusiv miniştri demisionari din cabinetul Grindeanu; în băncile opoziţiei nu s-a aflat niciun senator sau deputat, în sală fiind prezenţi doar câţiva deputaţi aparţinând Grupului minorităţilor naţionale.

Miercuri, începând cu ora 11:00, moţiunea va fi dezbătută şi supusă votului secret cu bile.

Pentru a fi adoptată, este nevoie de 233 de voturi. PSD şi ALDE au privit calculelor matematice, 247 de parlamentari.

PNL şi USR au anunţat că nu se vor afla în sală la momentul dezbaterii şi votului moţiunii de cenzură, iar liderul UDMR, Kelemen Hunor, declara că nu vrea să arbitreze conflicte din PSD sau din alte partide.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
19 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza