220 posibile infracţiuni la vot, cercetate de poliţişti

Cele mai multe raportări au vizat coruperarea alegătorului, urmate de fraudă la vot, continuarea propagandei electorale şi falsul de identitate.

Adăugat: 11 Decembrie 2016
Ultima actualizare:11 Decembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Monica Dajbog, comisar-şef, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne
trimite pe mail

UPDATE 19.00 - 220 de sesizări referitoare la posibile fapte ilegale produse la votul de astăzi s-au înregistrat de la deschiderea urnelor, dar puţin peste jumătate s-au şi confirmat.

33 de persoane sunt acum cercetate pentru eventuale infracţiuni.

Cele mai multe dintre ele se referă la coruperea alegătorului, frauda la vot, violarea confidenţialităţii votului şi falsul de identitate.

Poliţiştii au constatat 25 de fapte contravenţionale şi au sancţionat 19 persoane, spune purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, comisarul-şef Monica Dajbog, care dă asigurări că efectivele vor rămâne în dispozitiv gata să prevină orice incident în desfăşurarea alegerilor.

UPDATE 15.30 Poliţiştii verifică acum 17 posibile infracţiuni legate de procesul electoral şi cercetează 16 persoane.

Din totalul de 99 de situaţii semnalate ca eventuale fapte ilegale, deja au fost constatate 11 contravenţii.

Cele mai multe raportări au vizat coruperarea alegătorului, urmate de fraudă la vot, continuarea propagandei electorale şi sfătuirea alegătorului,  spune purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, comisarul-şef Monica Dajbog.

"De la începerea votării şi până la această oră nu au fost înregistrate situaţii deosebite în planul asigurării ordinii publice. Până la acest moment, au fost constatate 11 contravenţii şi sunt în verificare 17 posibile infracţiuni pentru care sunt cercetate 16 persoane. Cele mai multe sesizări fac referire la coruperea alegătorilor, fraudă la vot, continuarea propagandei electorale şi sfătuirea alegătorilor cum să voteze. Angajaţii Ministerului Afacerilor Interne efectuează verificări cu privire la fiecare semnalare de încălcare a legislaţiei privitoare la alegeri. Până la această oră, 35% dintre sesizări nu s-au confirmat", a spus Monica Dajbog.

Între timp, serviciile de eliberare a actelor de intentitate îşi continuă programul, pentru cei ale căror acte de identitate au expirat.

Până acum au fost deja eliberate 10.000 de astfel de documente.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
11 Decembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza