20.000 de jandarmi și polițiști, pregătiți să intervină în zonele afectate de inundații

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunţat că peste 20.000 de jandarmi şi poliţişti sunt pregătiţi să intervină cu mijloacele din dotare pentru a ajuta oamenii din zonele afectate de ploi şi vijelii.

Adăugat: 8 Iulie 2018
Ultima actualizare:8 Iulie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

La videoconferinţa cu prefecţii din această dimineaţă, ministrul de interne le-a cerut acestora să se implice mai mult pentru evaluarea cu prioritate a pagubelor de la inundaţiile de săptămâna trecută.

Ministrul de interne Carmen Dan a anunţat că în perioada următoare sunt pregătiţi să intervină peste 20.000 de jandarmi şi poliţişti, utilaţi cu peste 7.000 de utilaje.

În acelaşi timp, ministrul a criticat autorităţile locale deoarece, în urma inundaţiilor de săptămâna trecută, doar şase judeţe din 19 au finalizat evaluările.

"Ar fi trebuit să profitaţi la maxim de această perioadă de zile fără ploaie pentru a putea finaliza şi pentru a accelera procesul de evaluare. Fac un apel ferm către toţi prefecţii şi vă rog să tratataţi cu prioritate activităţile de evaluare", a spus Carmen Dan.

Secretarul de stat din minister Raed Arafat a declarat că în urma ploilor de ieri, jandarmii, poliţiştii şi pompierii au intervenit în 16 judeţe, inclusiv în Bucureşti.

"În Buzău avem 479 /.../ alimentare de energie electrică şi Covasna, unde avem 164 de persoane fără alimentare de energie electrică, însă se lucrează la acest moment pentru remedierea situaţiei. Probleme medicale nu sunt, a fost greu să asigurăm transportul aerian, inclusiv ieri, al unor cazuri pe care le-am transferat către spitale regionale mai apropiate", a spus Raed Arafat.

În videoconferinţa cu prefecţii, reprezentantul Institutului Naţional de Hidrologie, Marius Mătreaţă, a avertizat că în urma codului portocaliu de ploi care va intra în vigoare astăzi se vor semnala fenomene periculoase pe mai multe râuri, ceea ce ar putea determina şi alertă de cod roşu.

"Fenomenele meteorologice periculoase ne aşteptăm să capete o severitate deosebită, mai ales începând din această seară şi pe parcursul zilei de mâine pentru bazine hidrografice din judeţele Sibiu, Braşov, Vâlcea, Argeş. În funcţie de evoluţie,e ste posibil să ajungem chiar din această seară pe unele râuri mici la situaţii care să impună emiterea unor avertizări hidrologice de fenomene imediate cod roşu şi nu excludem posibilitatea ca să avem situaţii care să impună emiterea unui cod roşu începând de mâine", a susținut Marius Mătreaţă.

În discuţia cu reprezentanţii din teritoriu din această dimineaţă, toate autorităţie locale şi centrale au anunţat că monitorizează situaţia cu atenţie şi sunt pregătite să intervină acolo unde situaţia o cere.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
8 Iulie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza