1 Decembrie - România, în sărbătoare de Ziua Națională

La București va avea loc o paradă militară, iar la Alba Iulia, oraşul Marii Uniri, se va desfășura, în premieră anul acesta, o defilare militară.

Adăugat: 1 Decembrie 2017
Ultima actualizare:1 Decembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Paradă militară la București
trimite pe mail

Parada de Ziua Naţională din Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti va începe la ora 11:00, iar Radio România Actualităţi va transmite în timp real cele mai importante momente.

Vor defila aproximativ 3.500 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi Serviciul Român de Informaţii, cu peste 350 de mijloace tehnice, dintre care 50 de aeronave.

Vor fi prezenţi şi 300 de militari din mai multe ţări aliate sau partenere.

În premieră, Comandamentul Multinaţional de Divizie Sud-Est va defila cu un detaşament distinct format din militari ai naţiunilor aliate.

Din motive de securitate cei care vor asista la parada de la Arcul de Triumf sunt rugaţi să nu aibă asupra lor bagaje voluminoase.

La parada militară din Bucureşti vor asista preşedintele Klaus Iohannis şi primul ministru Mihai Tudose şi sunt aşteptaţi zeci de mii de spectatori bucureşteni.

Şi Alba Iulia, oraşul Marii Uniri, s-a pregătit pentru Ziua Naţională.

Anul acesta nu va mai fi o paradă, ci o defilare militară, care va începe de la ora 13:00 şi la care vor lua parte peste 400 de militari şi 45 de mijloace tehnice.

Cei care se vor afla astăzi, în Alba Iulia, se vor putea bucura de un festin, cu 12.000 de porţii de fasole cu cârnaţi, varză cu ciolan şi vin. Nu vor lipsi nici concertele.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
1 Decembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza