1 Decembrie 2019 - Ziua Națională a României

La 1 decembrie 1918, la Alba Iulia, a fost semnată Hotărârea de unire necondiţionată a Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România.

Adăugat: 1 Decembrie 2019
Ultima actualizare:1 Decembrie 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Astăzi se împlinesc 101 ani de la momentul creării României Mari.
 
La 1 decembrie 1918, la Alba Iulia, a fost semnată Hotărârea de unire necondiţionată a Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România.
 
Ziua Naţională este marcată prin parade militare, depuneri de coroane, ceremonii religioase şi diverse alte evenimente.

În Capitală, ceremoniile încep dimineaţă la Monumentul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol, iar la ora 11:00 publicul este aşteptat la parada militară de la Arcul de Triumf.
 
Generalul Vasile Toader, coordonatorul paradei: Aş vrea să spun cu mare drag: aşteptăm toţi românii să vină în Piaţa Arcului de Triumf, de Ziua Naţională a României.

Meteorologii anunţă vreme mai blândă la Alba Iulia, dar în Capitală ar putea fi lapoviţă, spune Mihai Huştiu de la ANM.

Mihai Huştiu: În București, în ziua de 1 decembrie vremea se va răci. Astfel, sunt așteptate valori termice apropiate de mediile multianuale, cerul se va menține mai mult noros, iar în primele ore ale zilei mai sunt condiții de ploaie slabă sau chiar lapoviță. În schimb, la Alba Iulia vremea va fi în general frumoasă, dar rece dimineața, când temperatura va scădea până la minus 3 - minus 4 grade, însă peste zi soarele va fi generos, iar temperatura va urca, la amiază, la 3-4 grade.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
1 Decembrie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza