1 Decembrie 1918 - 1 Decembrie 2014. La multi ani, România!

Românii sărbătoresc Ziua naţională a României. Astăzi, la 1 decembrie 2014, se împlinesc 96 de ani de la Marea Unire, respectiv de la marea proclamaţie de la Alba Iulia.

Adăugat: 1 Decembrie 2014
Ultima actualizare:1 Decembrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

De Ziua României sunt manifestări de amploare în toată ţara.

La Braşov va fi Hora Unirii, alături de juni, parada militară şi retragerea cu torţe, la Focşani avem paradă militară, la fel şi în Slatina.

La Sibiu, pe lângă paradă, va fi şi un spectacol folcloric.

În Baia Mare, Ziua Naţională este sărbătorită în faţa Monumentului Ostaşului Român, la Cluj, pe seară va cânta Smiley, iar la Ploieşti avem defilare şi concert de muzică populară, la fel şi la Alexandria, unde ziua se încheie cu un foc de artificii.

La Buzău vor defila peste 500 de militari, la Piteşti, Ziua Naţională este marcată prin parade militare, artificii, lasere, concerte şi festivităţile de aprindere a bradului de Crăciun şi a iluminatului ornamental de sărbători.

De asmenea, 42 de oraşe din România sunt aşteptate să se alăture manifestării de 1 Decembrie - "Românii zâmbesc", care a început anul trecut la Constanţa, când peste 1.500 de persoane au dorit să se imortalizeze cu steagul României de Ziua Naţională.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
1 Decembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza