1,8 miliarde de euro, bugetul alocat programelor de sprijin

1,8 miliarde este bugetul alocat programelor de sprijin pentru persoanele din categoriile vulnerabile.

Adăugat: 12 Februarie 2023
Ultima actualizare:12 Februarie 2023

Politica Romaneasca
trimite pe mail

1,8 miliarde de euro este bugetul alocat în acest an programelor de sprijin pentru persoanele din categoriile vulnerabile, anunţă Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Continuă astfel formele de ajutor de anul trecut, la care se adaugă scheme noi, cum este cardul de energie în valoare totală de 1.400 de lei, pentru susţinerea costurilor cu încălzirea.

Aproximativ 4 milioane de români vor beneficia de cele două tranşe acordate începând din această lună.

Circa 2,4 milioane de persoane vor beneficia de tranşele de câte 250 de lei, la interval de două luni, pentru achiziţia de alimente şi mese calde, iar aproximativ 400.000 de preşcolari şi elevi din medii defavorizate vor primi vouchere de 500 de lei în noul an şcolar, pentru rechizite şi îmbrăcăminte.

Mamelor cu venituri reduse li se acordă sprijin în valoare de 2.000 de lei pentru trusouri, în primele trei luni de la naşterea copiilor, prin tichete sociale pe suport electronic.

Numărul beneficiarilor este estimat la 15.000, iar peste 1 milion de români vor primi câte un pachet de 24 de kilograme cu ajutoare alimentare. (RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - 12 februarie, ora 17:01).Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
12 Februarie 2023


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza