1,5 milioane de români sărbătoresc Paștele Catolic

Credincioşii romano-catolici au cântat la miezul nopţii imnul pascal, vestea Învierii Domnului.

Adăugat: 27 Martie 2016
Ultima actualizare:27 Martie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Biserica Catolica Brăila
trimite pe mail

În România  sărbătoresc Paştele Catolic  aproximativ 1,5 milioane de credincioşi.

Radio România Actualităţi a transmis în direct slujba oficiată la Catedrala Sfântul Iosif din Capitală de Arhiepiscopul Ioan Robu.

Sute de oameni au participat la momentul care a marcat Învierea.

Credincioşii romano-catolici au cântat la miezul nopţii imnul pascal, vestea Învierii Domnului.

Ei au participat la Vigilia Pascală, Privegherea de Paşti în care au ascultat fragmentul din Evanghelie ce relatează găsirea mormântului Lui Iisus gol.

La Catedrala romano-catolică Sfântul Iosif din Bucureşti, slujba Invierii a fost oficiată de Arhiepiscopul Ioan Robu care în predica sa a vorbit despre semnificaţiile profunde ale Învierii Domnului pentru viaţa creştină.

Arhiepiscopul Ioan Robu: "Îl implorăm pe Iisus să vină la noi, ca noi toţi şi să facă să strălucească întunericul din noi, să fim altfel, acum şi mâine şi mereu, cu ajutorul harului său, că El a înviat pentru noi. Hristos a Înviat! -: Adevărat a Înviat!".

Mesaj de speranță transmis de Papa Francisc

La Vatican, Papa Francisc a transmis un mesaj de speranţă la mai puţin de o săptămână de la atentatele care au îndoliat inima Europei.

El le-a cerut credincioşilor să nu lase teama şi pesimismul să le întemniţeze sufletul.

"Nu putem să descoperim viaţa, rămânând trişti şi fără speranţă, închişi în noi înşine. Vedem şi vom vedea în continuare probleme alături de noi. Vor exista întotdeauna, dar această noapte trebuie să ilumineze asupra anumitor probleme. Aceasta este baza speranţei care nu înseamnă neapărat optimism, cât mai mult o atitudine psihologică sau un imbold de a fi curajoşi. Astăzi este ziua speranţei", a spus Papa Francisc.

Acest cuvinte vin după ce vineri Suveranul Pontif a condamnat atacurile teroriste de la Bruxelles şi este de aşteptat ca atitudinea faţă de violenţa islamistă să fie o temă importantă şi a tradiţionalului mesaj "Urbi et Orbi" pe care Papa Francisc îl va adresa astăzi credincioşilor de la balconul Vaticanului.

Corespondentul RRA, Elena Postelnicu, transmite că Bazilica Sfântul Petru a fost plină aseară, deşi mulţi pelerini şi-au anulat călătoriile planificate la Roma.

Atmosferă tensionată la Bruxelles

La Bruxelles, Vigilia Pascală s-a oficiat într-o atmosfera tensionată.

Un arhiepiscop catolic din Belgia a spus ca din cauza atentatelor Paştele nu mai poate fi sărbătorit ca în fiecare an.
 Autor:
Remus Rădulescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
27 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza