14 morţi în atacul terorist din Spania. Patru persoane au fost arestate

Bilanţul atacurilor de ieri din Spania a ajuns la 14 morţi, după ce o femeie rănită în atentatul de la Cambrills a murit astăzi la spital.

Adăugat: 18 August 2017
Ultima actualizare:18 August 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Peste o sută de oameni au fost răniţi, mulţi dintre ei fiind în stare gravă. Printre răniţi se află şi 3 români. :

Poliţia spaniolă caută un tânăr de 17 ani, suspect că s-ar fi aflat la volanul furgonetei care a intrat în mulţime pe artera pietonală Las Ramblas din Barcelona.

Patru persoane au fost arestate în acest caz.

Victimele atacurilor de ieri de la Barcelona şi Cambrills sunt de 34 de naţionalităţi de pe toate continentele, potrivit unui bilanţ provizoriu.

Pe întreg teritoriul Spaniei, a fost ţinut la prânz un minut de reculegere în memoria victimelor la care au luat parte regele Felipe al VI-lea şi premierul Mariano Rajoy.

Campania electorală pentru alegerile legislative din Germania a fost suspendată pentru astăzi şi pentru mâine, în semn de omagiu adus victimelor atacurilor din spania.

Cancelarul Angela Merkel şi principalul său contracadidat, social-democratul Martin Schulz , au convenit să renunţe la mitingurile electorale şi să păstreze un moment de reculegere.

O anchetă antiteroristă a fost deschisă astăzi în Franţa în urma atentatelor din Catalonia, în care mai mulţi francezi au fost răniţi de maşini care au intrat în mulţime, a anunţat Parchetul Parisului.

Parisul şi Madridul sunt în contact permanent pentru actualizarea situaţiei victimelor şi pentru clarificarea circumstanţelor în care s-a produs atentatul de la Barcelona, anunţă biroul de presă al Preşedinţiei franceze.

Şi lumea fotbalului omagiază victimele de pe Las Ramblas.

Jucătorii echipei de fotbal FC Barcelona au ţinut un moment de reculegere la începutul antrenamentului de azi-dimineaţă.

Federaţia franceză de Fotbal şi cea germană au anunţat că vor ţine momente de reculegere la începutul meciurilor din etapa de la sfârşit de săptămânăAutor:
Georgiana Grosso
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
18 August 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza