14, 15 şi 16 decembrie - trei zile de doliu național în memoria Regelui Mihai

Zilele de 14, 15 şi 16 decembrie vor fi zile de doliu naţional în memoria Regelui Mihai I al României, care a murit ieri la vârsta de 96 de ani, a decis astăzi Guvernul.

Adăugat: 6 Decembrie 2017
Ultima actualizare:6 Decembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Parlamentul va omagia personalitatea Regelui într-o şedinţă solemnă comună a celor două camere care se va desfăşura luni, săptămâna viitoare.

Tot astăzi, Casa Regală a anunţat programul după care se vor desfăşura funeraliile fostului suveran.

Trupul Regelui Mihai I va fi repatriat miercuri, 13 decembrie, pe Aeroportul Otopeni.

Sicriul va fi depus de miercuri la prânz până seara la Castelul Peleş din Sinaia, în Holul de Onoare.

În seara aceleaşi zile, sicriul cu trupul neînsufleţit al regelui va fi transportat de la Castelul Peleş la Bucureşti, la Palatul Regal, unde va fi aşezat în Sala Tronului şi unde va rămâne până sâmbătă.

În aceeaşi zi, sâmbătă, 16 decembrie, la Catedrala Patriarhală din Bucureşti va avea loc slujba de înmormântare. Fostul suveran urmează să fie înhumat în Noua Catedrală de la Curtea de Argeş, alături de soţia sa.

În toate aceste zile, unele momente ale funeraliilor Regelului Mihai I vor fi publice, însă vor exista şi ceremonii cu caracter privat, a anunţat Casa Regală a României.

Au fost deschise trei cărţi de condoleanţe în memoria ultimului rege al României: una la Castelul Peleş, acolo unde s-a născut fostul suveran, una la fostul Palat Regal din Bucureşti şi, cea de-a treia, la Palatul Elisabeta, care a fost în ultimii ani reşedinţa oficială din capitală a Regelui şi unde Majestatea Sa a fost obligat de comunişti să abdice, la 30 decembrie 1947.

Deja sute de oameni au semnat în aceste cărţi de condoleanţe, iar în faţa Palatului Regal au fost depuse flori şi au fost aprinse lumânări.Autor:
Cristina Dumitrescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
6 Decembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza