12 judeţe intră de vineri sub codul roşu de caniculă

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod roșu de căldură extremă, valabilă vineri și sâmbătă, în 12 județe din vestul și sud-vestul țării.

Adăugat: 3 August 2017
Ultima actualizare:3 August 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod roșu de căldură extremă, valabilă vineri și sâmbătă, în 12 județe din vestul și sud-vestul țării.

Comunicatul ANM:

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD ROȘU

         Vineri (4 august) și sâmbătă (5 august), valul de căldură care a debutat încă de luni (31 iulie) va continua să se intensifice, iar disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități și se va situa frecvent, în zonele joase de relief, între 82 și 84 de unități. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 22 și 25 de grade.

         În zonele de câmpie și de podiș ale județelor: Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Sălaj, Cluj, Mureș, Alba, Hunedoara, Mehedinți și Dolj, se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei și care se vor situa între 39 și 42 de grade.

COD PORTOCALIU

           În Moldova, Dobrogea, Muntenia și local în Maramureș, Transilvania și Oltenia temperaturile maxime se vor situa, în general, între 36 și 39 de grade, valori cu mult mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei.

 

           Notă: Treptat, valul de căldură se va restrânge către regiunile sudice și va persista până spre mijlocul săptămânii viitoare. Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere, în special în zonele de munte și în jumătatea de nord a țării.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
3 August 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza