12 ambasade avertizează România în privinţa statului de drept

Cele 12 ţări solicită părţilor implicate în elaborarea legilor din domeniul justiţiei să se abţină de la modificări care ar slăbi lupta împotriva criminalităţii şi a corupţiei.

Adăugat: 4 Aprilie 2019
Ultima actualizare:4 Aprilie 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Douăsprezece ambasade ale mai multor state la Bucureşti, printre care Franţa, Statele Unite ale Americii, Germania şi Canada, şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la statul de drept din ţara noastră.

Într-un document comun, publicat pe Facebook, cele 12 ţări solicită părţilor implicate în elaborarea legilor din domeniul justiţiei să se abţină de la modificări care ar slăbi lupta împotriva criminalităţii şi a corupţiei.

Ambasadele spun, totodată, că nu a existat un dialog pe această temă cu factorii decizionali din România, deşi au fost exprimate mai multe solicitări oficiale în acest sens.

În replică, premierul Viorica Dăncilă a precizat că nu îşi stabileşte agenda în funcţie de solicitările ambasadorilor acreditaţi la Bucureşti şi că aceştia ar trebui să discute cu premierii din ţările lor cu care domnia sa are un dialog permanent.


 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
4 Aprilie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza