11 decembrie, data alegerilor parlamentare

Alegerile parlamentare se vor desfăşura, potrivit unor surse guvernamentale, citate de redactorul RRA, Petruţa Obrejan, în 11 decembrie.

Adăugat: 31 August 2016
Ultima actualizare:31 August 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Data este statuată printr-o hotarâre adoptată în şedinţa de astăzi a Executivului.

Amintim că premierul Dacian Cioloş a avut consultari cu liderii partidelor politice, iar în urma discuţiilor s-au conturat trei date posibile: 27 noiembrie, 4 sau 11 decembrie.

PSD şi ALDE ar fi dorit ca alegerile să se organizeze cât mai devreme, în timp ce PNL, UDMR şi PMP optează pentru ca scrutinul să se desfăşoare la 11 decembrie.

Social-democraţii susţineau ca votul ar trebui să aibă loc pe 27 noiembrie sau cel târziu pe 4 decembrie, pentru a nu exista riscul unei prezenţe scăzute la vot atât în ţară cât şi în diaspora.

"Interesul nostru este ca la alegeri să se prezinte cât mai mulţi români. 11 decembrie e o dată în care vremea se poate strica mult mai uşor, şansele sunt mai mari ca vremea să fie rea, să ningă mai mult şi românii să nu poată veni la vot", declara în urmă cu o săptămână, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Varianta PSD era agreată şi de reprezentanţii ALDE.

De cealaltă parte, liberalii, UDMR şi Partidul Mişcarea Populară, au susţinut ca votul să aibă loc pe 11 decembrie.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
31 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza