10 secții de votare în plus în Vaslui

În Vaslui vor fi cu 10 secţii de votare mai multe faţă de alegerile parlamentare din 2016.

Adăugat: 6 Mai 2019
Ultima actualizare:6 Mai 2019

Politica Romaneasca
Foto: Scoala Constantin Parfene, Vaslui. Sursa: Primăria Vaslui
trimite pe mail

În municipiul Vaslui vor fi organizate anul acesta pentru alegerile europarlamentare cu 10 secţii de votare mai multe decât pentru alegerile parlamentare din 2016. Motivul este creşterea numărului celor care au domiciliul în Vaslui.

Numărul cetăţenilor din Republica Moldova care şi-au stabilit reşedinţa în acte în municipiul reşedinţă de judeţ ca urmare a dobândirii cetăţeniei române a sporit numărul locuitorilor în ultimii ani cu peste 30.000 de locuitori.

Numărul secţiilor de votare a crescut aşadar, la fel şi cheltuielile cu întreg procesul electoral.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui: Avem o problemă cu privire la numărul de locuitori ai municipiului nostru. Vasluiul figura 1 iulie cu o populaţie de 117.465 de locuitori. Cred că din acei 117.000 aproximativ 100 vor fi alegători, deci noi trebuie să organizăm corespunzător secţii de votare.

Faţă de ultimul proces electoral, în municipiul-reşedinţă de judeţ numărul secţiilor de votare a crescut cu 10, ajungând în prezent la 72. La una din secţiile de vot din oraş, de pildă, unde în 2016 existau trei secţii de vot, acum au fost înfiinţate şapte.Autor:
Alina Darie
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
6 Mai 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza