10 noiembrie, noul termen pentru Comisia specială "Roşia Montană"

Comisia parlamentară specială pentru Roşia Montană îşi va prelungi activitatea până pe 10 noiembrie, au stabilit birourile reunite permanente.

Adăugat: 22 Octombrie 2013
Ultima actualizare:22 Octombrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Decizia a fost votată în Plenul Parlamentului.

Cu toate acestea, preşedintele PNL Crin Antonescu a reafirmat că, din punctul de vedere al liberalilor, proiectul privind exploatarea minieră de la Roşia Montană înaintat de Guvern nu va fi susţinut.

El a explicat şi că membrii comisiei nu au motive să schimbe proiectul, să îl transforme într-un document general de reglementare a mineritului, aşa cum începuseră să facă la sfârşitul săptămânii trecute.

"Se punea problema dacă astăzi suplimentarea mandatului înseamnă şi un nou mandat de conţinut în sensul elaborării sau propunerii unui nou proiect de lege sau dacă se limitează la vechiul mandat. A rămas limita la vechiul mandat şi, din punctul acesta de vedere, nouă nici nu ne trebuie zece zile, pentru că punctul nostru de vedere este foarte clar: proiectul înaintat de Guvern pe Roşia Montană nu poate fi susţinut şi nu va fi susţinut. Dacă vrem un nou proiect, un proiect special pentru exploatările auro-argintifere nu doar din perimetrul Roşia Montană, pentru asta nu trebuie o comisie specială. Pentru asta, dacă dorim să construim un proiect comun la nivelul USL, constituim o echipă, există diverse variante, nu e nevoie neapărat de o comisie specială", declara, marţi dimineaţă, liderul PNL

PDL cere retragerea proiectului

În timpul dezbaterilor din plenul Parlamentului, liderul deputaţilor PDL din Camera Depuţilor, Mircea Toader, a solicitat executivului să retragă proiectul de lege privind exploatarea de la Roşia Montană. 

"Noi considerăm că singura soluţie pentru rezolvarea acestei situaţii este retragerea de către Guvern a acestei iniţiative legislative. Dacă vreţi să facem un lucru corect şi să nu creăm o problemă în plus societăţii, Guvernul să se retragă, comisia îşi încheie activitatea practic nemaivând obiect, fiindcă mai mult e o comisie de anchetă", susţine Mircea Toader.Autor:
Alexandru Lancuzov
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
22 Octombrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza