10 ani fără"Gemeni"

De zece ani lumea nu mai este la fel.O Americă ce se teme de un nou atentat comemorează, duminică,10 ani de la atacurile din 11 septembrie.

Adăugat: 11 Septembrie 2011
Ultima actualizare:11 Septembrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În această tragedie şi-au pierdut viaţa 3000 de oameni.

În cei 10 ani, omenirea  a asistat la o continuă întărire a măsurilor anti-terorism, la operaţiuni militare internaţionale şi la ceea ce unii acuză a fi îngrădirea drepturilor civile.

La 11 septembrie 2001, lumea întreagă era cutremurată de imaginile cu avionele care loveau în plin "turnurile gemene" de la World Trade Center, simbol al Americii.

Cumplita tragedie cu siguranţă nu va ieşi prea curând din conştiinţa americanilor, dar şi a unei părţi importante din comunitatea internaţională.

Corespondentul Radio România a relatat din New-York, oraşul care a schimbat lumea acum 10 ani.

Ceremonia de comemorare are loc la memorialul 11 septembrie, care va fi de altfel inaugurat cu această ocazie.

Memorialul a fost construit în locul "turnurilor gemene" şi constă în două bazine uriaşe amenajate acolo unde a fost fundaţia turnurilor.

Pe marginea acestor bazine au fost inscripţionate numele tuturor victimelor de la 11 septembrie, precum şi cele din atacul de la World Trade Center din 1993. Toate aceste nume vor fi citite în cadrul ceremoniei.

Vor fi ţinute, de asemenea, şase momente de reculegere timp în care lăcaşurile de cult din oraş au fost rugate să sune clopotele.

Ca şi în anii anteriori, familiile victimelor au fost invitate să participe la ceremonie. Programul oficial se deschide în preajma orei 8:30 dimineaţa, 15:30 ora României, iar ceremonia este prevăzută să dureze patru ore şi jumătate.

Printre cei care vor susţine discursuri sunt preşedintele Barack Obama, fostul preşedintele George Walker Bush şi primarul New York-ului din 2001, Rudolph Giuliani.Autor:
Ciprian Sasu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Ani Sandu
Adăugat:
11 Septembrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza