10 ani de la aderarea României la UE

Cei zece ani care au trecut de când România a aderat la UE au fost marcaţi astăzi la Bucureşti prin prezentarea unei emisiuni filatelice dedicate acestui moment, la care au participat comisarul european Corina Creţu şi premierul Sorin Grindeanu.

Adăugat: 16 Martie 2017
Ultima actualizare:16 Martie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Cei zece ani de la aderarea la spaţiul comunitar reprezintă o şansă extraordinară pentru ca România să îşi exprime poziţia legată de noua Uniune Europeană, a declarat astăzi comisarul european Corina Creţu, după prezentarea la Palatul Victoria a emisiunii filatelice care marchează acest moment.

 "Este un an important, în care ştiţi foarte bine că şi la Comisia Europeană facem acest bilanţ, al apartenenţei noastre la UE. Vreau să vă spun că şi preşedintele Juncker intenţionează să răspundă invitaţiei preşedintelui României şi împreună cu dvs să aniversăm în acest început de an cei zece ani de aderare la UE", a spus Corina Creţu.

La rândul său, premierul Sorin Grindeanu spunea că, dincolo de acest prim moment festiv, aderarea României la UE reprezintă un proiect de ţară de succes.

"Este un model pe care trebuie să îl urmăm şi în viitor şi de aceea am ţinut să spun acest lucru: atunci când toate energiile pozitive din ţara noastră converg, avem succes", a declarat premierul.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
16 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza