100% prezență la vot în comuna Obârşia de Câmp

Cel mai mare interes pentru alegerile de astăzi este în comuna Obârşia de Câmp din judeţul Mehedinţi.

Adăugat: 27 Iunie 2021
Ultima actualizare:27 Iunie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În acest moment (ora 17.00), toţi cei care au drept de vot s-au prezentat la urne, rata de participare fiind de 100%.

Scrutinul din Obârşia de Câmp, o localitate lipsită de apă curentă, fără canalizare, fără turism şi fără alte investiţii majore, în afară de cele din agricultură, se desfăşoară sub semnul unui număr foarte ridicat de alegători care au votat pe listele suplimentare, după cum a constatat corespondentul nostru Mihai Bădescu.

Reporter: Cea mai mare prezenţă la urne pe listele suplimentare este înregistrat la secţia de votare din satul Izimşa. Printre alegători a fost şi acest domn care are viză de flotant pe trei luni.

-: Am lucrat pe aici.

Reporter: Nu locuiţi în comună, nu?

-: Avem vize făcute aici.

Florentina Vintilă: Avem în lista permanentă 815, dintre care prezenţi la urne, 287, de pe lista permanentă, iar pe lista suplimentară s-au prezentat 167.

Reporter: Florentina Vintilă, preşedintele secţiei de votare 220. Doar că sătenii nu au fost deloc încântaţi de perspectiva de a avea un primar ales de locuitori ai altor comune.

-: Că nu stau dânşii la noi aici. Noi stăm, cei care suntem din acest sat. Cei care sunt de aici, ei trebuie să voteze, nu de la Gemeni, nu de la Oprişor, nu din alte sate.

-: Să ne alegem şi noi o forţă aici, primarul ca să ne reprezinte. Să ne facă ce ne trebuie. Dec ce avem nevoie, apă, în primul rând.

Reporter: Am văzut mai mulţi oameni străini care nu prea locuiesc în satul ăsta?

-: Nu e poliţie? Nu trebuie să îi legitimeze? Trebuie să aibă viză de flotant? Cum veniră tocmai acum?

Reporter: Cum sesizări de turism electoral nu au fost, poliţiştii au făcut un dosar penal pentru infracţiunea de violarea confidenţialităţii votului, după ce au primit o sesizare cu privire la faptul că la folosirea urnei mobile au fost încălcate prevederile legale privind secretul votului.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
27 Iunie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza